Pod pokličkou. - Horsáková, Monika, 1970- (Edice ČT, 2008)
Je pravda, že nošení brambor v kapse léčí ischias? Že čekanka přináší štěstí v lásce? Nebo že tím skutečným elixírem mládí je obyčejná červená řepa? I na to vám přináší odpověď čtvrtý díl knižní řady Pod pokličkou - tentokrát s podtitulem Aby tělo netrpělo. Kniha si všímá potravin, které našemu organismu prostě svědčí. Mnohé z nich jsou běžnou součástí našeho každodenního jídelníčku a jejich léčivé účinky si možná ani neuvědomujeme, jiné mohou zase působit exoticky a nabízejí inspiraci pro to, jak si jídelníček zajímavě, nevšedně a ještě k tomu zdravě obohatit. To vše autorky servírují a la motto: Co je zdravé, může být skutečně i dobré!