Symetrie života : příběh o emigraci, židovství i lásce ztracené a znovu nalezené - Groznerová, Viera, 1951- (Mladá fronta, 2009)
Musí se s dědictvím holocaustu vyrovnávat i ti, kteří se narodili po válce? Je možné prožít celý život s mužem, s nímž se v mládí rozvedete? Jakou cenu zaplatíme za minulost, kterou jste nemohli ovlivnit? A za chyby, které jste udělali vy sami? Kniha hledá mezi spoustou otázek odpovědi, které sice tušíme, možná i důvěrně známe z vlastních životů, ale odmítáme si je přiznat.