Malý lexikon nadpřirozených bytostí českých - Tóth, Pavel, 1961- (Dílo, 2008)
Kniha pro děti, ale i pro dospělé, představuje ve verších a obrazech známé i méně známé postavy slovanského, řeckého a křesťanského bájesloví. Řemeslník a živnostník Pavel Tóth ve svých výtvarných i literárních uměleckých počinech projevuje nevšední talent spočinout „pod povrchem“ věcí. Život na venkově jej inspiruje k nalézání a oživování moudré symboliky lidové slovesnosti a staletých tradic, které v moderní době upadají v zapomnění. Nápadité ilustrace Davida Zemana zdařile oživují kouzelný ráz básní této útlé knížky, která je opatřena ještě doslovem pojednávajícím o smyslu a vývoji bájesloví a rejstříkem představujícím jeho nadpřirozené bytosti.