Moravské pohádky a pověsti : + audio CD - Jirásek, Ondřej, 1964- (Computer Press, 2008)
Víte, jak přišla ke svému jménu propast Macocha, proč v průjezdu brněnské radnice visí drak, co se stalo se strůjcem slavného olomouckého orloje nebo jak vlastně vznikl Moravský kras? O tom a mnohém dalším vypráví veselé, napínavé, tajemné i kouzelné příběhy, které se na Moravě povídají už celé generace. Bohatě ilustrovaný výbor více i méně známých moravských pohádek a pověstí je doplněn CD, na kterém najdeme všech sedmnáct příběhů namluvených skvělým vypravěčem Arnoštem Goldflamem.