Horká stopa - Janouch, Katerina, 1964- (Mladá fronta, 2008)
Katty objeví ve vaně nahého muže, jehož kdosi zastřelil. Z obav, co by tomuto nálezu řekla policie a jak by asi zapůsobil na její přecitlivělou šestnáctiletou dceru, se rozhodne mrtvolu „uklidit“ do sklepa. Ale překvapením ještě není konec. Liv se zase ocitla ve věku, kdy nenávidí celý svět. Nesnáší své jméno, svého sexuchtivého přítele a především svou trapnou matku. Jednoho dne si spolu možná všechno vyříkají, ale dnes to nebude, dnes se totiž Liv chystá ze svého starého života vypadnout. Spolu s Katty a Liv i s autorkou Kateřinou Janouchovou se čtenář vydá na vzrušující dobrodružství, kterým se jako červená nit táhne křehký, ale nakonec přece jen láskyplný vztah mezi matkou a dcerou.