Dvojitý agent : Eddie Chapman: špion - zrádce - hrdina - Macintyre, Ben, 1963- (Alpress, 2008)
Superšpion Eddie Chapman, dvojí agent v Anglii a Německu, sehrál zásadní roli ve vývoji druhé světové války. Životní příběh této kontroverzní postavy s příznačným krycím jménem "agent Cikcak" byl natolik ožehavý, že britská tajná služba odtajnila sedmnáct set stran přísně tajných dokumentů o jeho činnosti až počátkem 21. století po Chapmanově smrti. Mistrovsky napsaná kniha poprvé nabídne úplný portrét mimořádného člověka složité povahy. Zároveň vrhá světlo na techniky tajných služeb a komplikované vztahy mezi velícími důstojníky a jejich agenty.