Petr má medvěda nebo co - Vaculík, Ludvík, 1926-2015 (Modrý slon (Meander), 2008)
Petr dostal od dědečka plyšového medvěda, ale plyšový medvěd není to, co medvěd živý. I přes dědečkovy pochybnosti o možnosti koupě opravdového medvěda se Petr rozhodne uskutečnit svůj sen. Krátký text doprovází okouzlující ilustrace. Medailonek autora a ilustrátorky