Rájem rozhlednovým : na kole, pěšky, lanovkou i tramvají - Štekl, Jiří, 1956- (Cykloknihy, 2008)
Originální kniha, která se od ostatních rozhlednových průvodců odlišuje tím, že veškeré stavby v ní uváděné jsou kreslené. Autor navštívil všechny dostupné rozhledny v České republice na kole a zachytil je mnohdy lépe, než to umožňuje fotografie. Ke každému z 243 objektů je připojena mapka s popisem trasy, kudy a jak se k rozhledně dostat na kole, pěšky i jinak. Nechybí ani piktogramy zpodrobňující informace. Doposud žádná publikace nesoustředila takový počet rozhlednových objektů jako tato.