Schodiště do temnot - Fowler, Christopher, 1953- (Class, 2008)
Je to případ šitý na míru Jednotce pro vyšetřování neobvyklých zločinů: kontroverzní současná výtvarnice je zavražděna a vystavena jako součást své vlastní, pobuřující instalace. Žádní podezřelí, žádný motiv, žádné důkazy - což je běžná situace pro nesourodou dvojici detektivů, Arthura Bryanta a Johna Maye. Ale tentokrát mají svědka - dvanáctiletého chlapce, který přísahá, že viděl maskovaného lupiče na černém koni?