Mládí - Coetzee, J. M. 1940- (Metafora, 2007)
Kniha jihoafrického spisovatele volně navazuje na jeho předcházející román Chlapectví. V této knize hlavní hrdina prožívá první lásky, či spíše karamboly a mučí se se svou mladickou nevyrovnaností.