Arcimboldovy truhlice - Lehmann, Hanjo, 1946- (Knižní klub, 2007)
Na jaře 1847 je ve švýcarském vesnickém kostele objevena mysteriózní truhlice s pergameny. Luigi Calandrelli, mladý zámečník, který po týdnech rozluští její uzavírací mechanismus. Brzy nato ho pověří, aby vyměnil zámky v katakombách pod Vatikánem, zejména v tajné sekci, kam církev ukryla ty nejcennější dokumenty před odchodem do "avignonského zajetí". Trakt se jednoho dne zřítí a Luigiho to zasype. Když hledá možnost záchrany, narazí na podobnou truhlici a šokován pročítá tajná akta...