Lidé, čas a zvířata - Čejka, Jaroslav, 1943- (Baronet, 2003)
Kníha vzpomínek, v níž autor nahlíží na minulost prizmatem vzpomínek na zvířata, se kterými se v minulosti setkal nebo která ho po nějakou dobu provázela životem.