Jako zvíře - Čechura, Rudolf, 1931-2014 (Česká detektivka, 2007)
Soukromý detektiv Edward Mayer je požádán, aby zjistil, kdo posílá finančnímu poradci Josefu Novákovi výhružné dopisy. Než však stačí rozjet pátrání, je jeho klient zavražděn. Souvisí výhružné dopisy s jeho smrtí? A proč vrah zvolil poněkud zvláštní zbraň – jateční pistoli? Všechny stopy vedou k jedné osobě – k příteli a nejbližšímu sousedovi mrtvého – až do doby, než je nalezena další oběť.