Muži a dívky - Trollope, Joanna, 1943- (Olympia, 2006)
Jaké jsou osudy dvou odlišných žen, jež spojuje jediný prvek - obě jsou podstatně mladší než jejich partneři? Co se stane, když se role začínají obracet? Jak se cítí ženy, které své starší partnery musí živit, a co na to muži, kteří přijdou o roli živitele rodiny. Na tyto otázky dokáže z mnoha úhlů pohledu nahlédnout anglická autorka Joanna Trollopeová.