Čas čarodějů - Vaňková, Ludmila, 1927-2022 (Šulc - Švarc, 2006)
V novém historicko-fantastickém románu se poslové vyspělé lidské civilizace snaží zabydlet mezi pozemšťany 16. století. Setkávají se s Vilémem i Petrem Vokem z Rožmberka, s císařem Rudolfem II. a plejádou dalších osobností. Je to čas čarodějů, alchymistů i mágů. Poslové byli také svědky nesmyslných válek ve jménu Boha, ale přesto si dokázali utvořit představu lepšího života pro člověka.