Versailleské romány. - Schreiber, Hermann, 1920-2014 (Knižní klub, 2005)
Čtvrtý příběh Henriho de Gisancourt, který plní své diplomatické poslání v Paříži. Nemá to jednoduché - novou královskou metresou se stává markýza de Pompadour - a ta se nenechá přehlížet...