Kozí knížka - Říčanová, Tereza, 1974- (Baobab, 2005)
Knížka pro děti s půvabnými ilustracemi autorky. "Jo, ráda bych jednou byla kozou. Ony jsou elegantní dámy se štíhlými kotníčky, co milují společnost, společenské hry, módní výstřelky — vůbec veškeré novoty a zajímavosti. Neváhají experimentovat, hlavně ochutnávat cizokrajné pokrmy. V kultuře by se uplatnily jako zpěvačky či herečky. A kdyby měly cestovní doklady, byly by světoběžnice. Mají rády převleky a každá mluví několika jazyky. Jsou také velice inteligentní a vynalézavé, ovládají diplomacii a umí prosazovat své názory. Je fakt, že jsou občas směšné (když čurají nebo mají hlavu prostrčenou plotem), ale to jsme všichni.", Tereza Říčanová