Po stopách-- Alexandra Velikého - Davidson, Marie-Thérèse, 1948- (Knižní klub, 2005)
Alexandr Veliký se při svých dobyvatelských cestách dostal až na území Malé Asie. Příběh, který autorka napsala na základě podkladů řeckého dějepisce Arriána, je doplněn encyklopedickými údaji v podobě vložených dvojstran. Z nich se dozvíme fakta například o perské říší, armádě ve starověku atd. Slova vyznačená v příběhu tučně jsou vysvětlena na okrajích textu.