Toulky minulostí světa. - Bauer, Jan, 1945- (Baronet : Via Facti, 2000)
Druhý díl z cyklu přibližujícího dějiny světa mapuje starověké Řecko a civilizaci starých Keltů. Mykény. Kultura, politika, hospodářství, vojenství starověkého Řecka. Atény a Sparta. Homérské vidění světa. Umění, filozofie, drama. Solón. Sókratés. Stručný popis keltských expanzí. Přehledné, fundované, bohatě ilustrované dílo. Učebnicová forma zpracování - hlavní dějová linie doplněna podrobnostmi a zajímavostmi situovanými na okrajích stránek. Pikantnost: Guinevera, manželka krále Artuše(obr. na str.207), patří sice do keltských dějin, ovšem do o šest století mladších dějin keltských Britů ...