Nápady svaté Kláry - Kohout, Pavel, 1928- (Kapka, 1991)
Satirický román rozebírá sérii bizarních příhod, které se odehrávají v českém maloměstě šedesátých let poté, co se ukáže, že patnáctiletá školačka má věštecké schopnosti.