Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. - Šimek, Tomáš, 1936- (Svoboda, 1989)
6.díl publikace eviduje východočeské lokality - hrady, zámky a tvrze a přináší o nich obsáhle zpracovaná encyklopedická hesla.