Jekh, duj, trin! : jak jedna malá žabka dohopkala do školy - Danišová, Eva, 1959- (Mirikle, 2024)
Zvídavá holčička Vaneska, přezdívaná romsky Žabkica - Žabka, seznamuje předškolní romské děti kromě svého domova i se školkou a školou. S pomocí hlavní hrdinky děti mohou získat potřebnou sebedůvěru pro podobné výzvy.