Myko : kompletní zpravodaj ze světa hub : od hlíven 860 002 023 h.l. do zmrzklobouk 860 002 023 h.l. - Dvořák, Jiří, 1970- (Baobab, 2023)
Jsou důvtipné, inteligentní, komunikují a propojují se spolu na obrovské vzdálenosti, rozkládají i stavějí, mizí a zase se objevují, přizpůsobují se a proměňují, přežívají bez ničeho, nepříteli se brání mírumilovnými způsoby, léčí sebe i druhé, jsou krásné, rozmanité a tajuplné. (jak málo o nich víme!). Houby! Časopis, který sestavily samy houby, aby poreferovaly o svém světě – tak koncipoval Jiří Dvořák své vyprávění o tajuplné říši hub, zábavně, ale naprosto pravdivě, jak ukazují i jeho předchozí knihy Havětník, Rostlinopis nebo Bydlíme. Výpravy do podhoubí, pravěku hub i žhavé současnosti doplňují vtipné a výstižné ilustrace Daniely Olejníkové.