CoDex 1962 - Sjón, 1962- (Scribere belle, 2023)
Trojdílný román je dosud nejmohutnějším dílem pozoruhodného islandského autora. Splétá v něm mytická i moderní témata a vypravěčské styly až po vizi budoucnosti.