Dvanáct taktů pro Václava Hraběte - Žák, Jiří, 1946-2024 (Carpe diem, 2024)
Pečlivě zrevidované třetí vydání knihy o životě a díle české básnické legendy, která ovlivnila plejádu nejen literátů, ale i hudebníků. Autor nechává v poutavém životopise tragicky zesnulého básníka promlouvat zejména pamětníky: přátele Václava Hraběte (1940-1965), jeho lásky, učitele, spolužáky či umělecké souputníky. „Sám se snaží zpřítomnit dobovou atmosféru. Vciťuje se do protagonisty, přimýšlí si detaily, z kronikářského tónu co chvíli přechází do přítomného času, aby oživil příběh,“ napsal v recenzi na první uvedení knihy kritik a publicista Jan Nejedlý. Nové vydání obsahuje oproti prvnímu tištěnému také dosud nepublikované fotografie a je doplněno jak potřebným Rejstříkem jmen, tak Rejstříkem názvů.