Valečov : zřícenina hradu východně od Mnichova Hradiště - Vojkovský, Rostislav, 1953- (Putujme po hradech a zámcích, 2012)
Poznejte osud hradu a jeho pánů od počátku do dnešních dnů, Přehled 39 fotografií, 4 kreseb s podobou v minulosti, příběhy jenž se k hradu váží, půdorys s popisky, situace a seznam všech majitelů.