Zdravý sexuální život - Jurkemiková, Radana (Knihovna zdraví (Rebo), 2006)
Průvodce lidskou sexualitou. Základní předpoklady zdravého a spokojeného sexuálního života. Příručka se zabývá fyzickou stránkou pohlavního života, anatomickými charakteristikami muže a ženy, pohlavním vývojem v dětství a dospívání, sexualitou dospělých a ve stáří, homosexualitou a sexuálními deviacemi. Radí, jak zlepšit sexuální prožitky a prohloubit vzájemný citový vztah. Seznamuje s prevencí a léčbou pohlavních nemocí, antikoncepcí, sexuálními dysfunkcemi i projevy násilí. Zmiňuje nezbytnost citlivé sexuální výchovy.