Sharpův triumf : Richard Sharpe v bitvě u Assaye, září 1803 - Cornwell, Bernard, 1944- (OLDAG, 2007)
Druhá část dobrodružného historického cyklu zavádí hrdinu, anglického vojáka Richarda Sharpa, do chaosu bitek anglické armády ve válce o nadvládu nad indickým poloostrovem s takzvanou Maráthskou konfederací.