Reminiscence - Dán, Dominik, 1955- (Slovart, 2023)
V kriminalistice platí zásada, že čím dříve se detektivové dostanou k mrtvole, tím větší mají šance na dopadení vraha. Jinak řečeno, čím je případ čerstvější, tím je více stop pro srovnávání, tím je více očitých svědků, tím je lepší výchozí pozice pro vyšetřování. Paradoxně se na podzim 2008 detektivům z kanceláře stočtyřicet jedna dostal na stůl nejstarší případ s jakým se kdy setkali. Stal se před padesáti šesti lety.