Prachovské skály : horolezecký průvodce : Český ráj - Hejtmánek, Petr (NH Savana, 2018)
Klasický lezecký průvodce po nejoblíbenější oblasti Českého ráje - Prachovských skalách. Tento průvodce je oproti poslednímu vydání (2007) doplněn o nejnovější cesty, nové skalní objekty a nové oblasti - Přivýšina, Hrdoňovice a Pařezská Lhota. Díky základním mapám na záložkách, výřezovým mapkám a jednotlivým, přepracovaným půdorysům skalám je v průvodci i v terénu snadná orientace. V průvodci najdete velké množství historických a nových barevných velkoplošných fotografií. V průvodci najdete kapitoly o historii lezení na Prachově, pravidla lezení nebo info o přeskocích. Průvodce popisuje tyto oblasti: U Mouřenína Babinec Krkavčí skály Skalní město I, II Hromová rokle Ervínův hrad, Nad koupalištěm Lahole Starý a nový hrádek Přivýšina Pařezská Lhota Hrdňovice