Případ Clifton : monografie jednoho sešitu - Jareš, Michal, 1973- (Academia, 2022)
Monografie se obsáhle věnuje fenoménu tzv. cliftonek, tedy sešitově vydávaných příběhů s detektivem Léonem Cliftonem coby hlavním hrdinou.Publikace shrnuje dějiny vydávání cliftonek na počátku 20. století i v pozdějších obdobích, přibližuje svět Leona Cliftona a jeho příběhů, zasazuje vznik a úspěch cliftonek v českých zemích do evropského kontextu vydávání brakové literatury. Důležitou součástí monografie je anotovaná bibliografie všech dostupných případů prvního českého seriálového detektiva.