Československo a Izrael v letech 1948-1967 : od podpory sionismu k otevřenému nepřátelství - Taterová, Eva, 1987- (Studená válka - nové dějiny, 2022)
Vývoj politických vztahů mezi Československem a Izraelem v letech 1948-1967 v širších mezinárodních souvislostech.