Co dala i vzala Jizera, aneb, Paleta laskavých přepeřských obrázků - Burjánek, Vladimír (prof. JUDr. Jan Kříž, CSc. dr. h.c., 2021)
Nová kniha publicisty Vladimíra Burjánka, v pořadí druhá autorská, je vzpomínkovým ohlédnutím, které kreslí obraz Přepeř v době autorova dětství.