Češi mezi pravdou a lží : polemika s nacionalistickým a marxistickým dějepisem : příběhy z české historie očima novináře - Šafr, Pavel, 1967- (Free Czech Media, 2020)
Kapitoly podrobně rozebírají některé důležité události českých i československých dějin od středověku do současnosti. Autor zároveň přibližuje politickou dráhu všech našich prezidentů od T. G. Masaryka až k nynější hlavě státu.