Sovětská zima a náčelník Apačů - Lišková, Vlasta, 1963- (Dauphin, 2020)
Deník děvčátka, dívky, posléze slečny z doby komunismu. Hledání životních cest i cestiček včetně duchovních. Příběh končí nadšením Sametové revoluce, které ale otvírá nové otázky a odpovědi - jaký bude ten ráj, co bude následovat?