Doktor Jesenius : dramatický životní příběh geniálního lékaře, vědce, obětavého manžela i milujícího otce... - Černá, Jaroslava, 1959- (MOBA, 2020)
Historický román inspirovaný životem Jana Jessenia - od působení u dvora císaře Rudolfa II. až po jeho popravu.