Poslední Vánoce v Paříži - Gaynor, Hazel (Motto, 2019)
Román dvou britských autorek nahlíží realitu 1. světové války skrze dopisy čtveřice mladých lidí. V srpnu 1914 Anglie vstoupila do války. Tom a Will dobrovolně narukovali. Willova sestra Evie a její kamarádka Alice stejně jako ostatní předpokládaly, že válka nemůže trvat dlouho. Naplánovaly tedy společný vánoční výlet do Paříže. V dopisech, které si přátelé posílají, proniká na povrch krutost války, jež poznamenává jejich životy a z naivních dívek a chlapců se stávají dospělí lidé. A jejich společné Vánoce v Paříži se stále odkládají...