Spřízněná duše - Sparks, Nicholas, 1965- (Ikar, 2019)
Román pro ženy od oblíbeného americké autora o tom, jak těžké je zvolit si mezi povinností k rodině a láskou. Hope Andersonová i Tru Walls se zrovna potýkají se zlomovými událostmi ve svém osobním životě. Hope se rozhoduje, jestli chce nadále zůstat ve vztahu se svým dlouholetým přítelem, a zároveň se vyrovnává se zprávou o vážné nemoci svého otce. Tru se odhodlal rozplést tajemství, která obklopují minulost jeho zemřelé matky, a snad se i setkat se svým údajným otcem. Potkají se v městečku v Severní Karolíně a okamžitě poznají, že byli stvořeni jeden pro druhého. Užívají si chvíle společného štěstí, avšak ty nemohou trvat věčně. Oba se budou muset vrátit ke svým předchozím životům a mohou jen doufat, že se někdy opět setkají.