Nebe voní tebou - Hrašková, Eva, 1988- (Naše vojsko, 2018)
Romám od slovenské autorky vypráví příběh Miriam, realitní makléřky, která se po těžkém dětství snaží najít své štěstí. Miriam je dospělá žena, která měla těžký životní start, při tragické nehodě přišla o svou matku. Ji i jejího bratra vychovával otec závislý na alkoholu, přesto vše zlé zvládla právě s pomocí své matky, která se jí zjevuje ve snech, varuje ji a chrání. Jednoho dne se s ní však maminka přijde rozloučit. Opravdu už je Mirka dostatečně silná na její odchod? A je Tomáš skutečně ten pravý?