Faraonovo tajemství : román z řady Akta Numa - Cussler, Clive, 1931-2020 (CPress, 2019)
Dobrodružný thriller z napínavé řady Akta Numa, ve kterém speciální podmořský tým změří síly s fanatickým protivníkem i s temným odkazem podsvětí za vlády boha Osirise. Známí hrdinové z Numy se dostanou do konfliktu s výjimečně nebezpečným rafinovaným protivníkem. Tarik Šakir ovládá dávnou starověkou zbraň Černá mlha, díky níž by mohl znovu vybudovat egyptskou říši a neomezeně vládnout zemím severní Afriky a Blízkého východu. Numa musí tuto bitvu rychle rozhodnout ve svůj prospěch, řeší přitom ale také životy vlastních lidí zasažených smrtícím toxinem.