Hawking : člověk, génius a teorie všeho - Levy, Joel, 1971- (Universum (Knižní klub), 2019)
Britský teoretický fyzik Stephen Hawking patří mezi největší osobnosti vědy moderních dějin. Jeho příběh je velmi inspirativní. Nepoddal se těžkému onemocnění, ale místo toho pracoval na základních zákonech fungování vesmíru. Kniha se nezaobírá jen jeho cestou k takřka dvěma stům odborných děl, ale sleduje také jeho soukromý život...