Albatros: 70 let na křídlech dětské literatury - Halada, Jan, 1942- (Albatros, 2019)
Jubilejní publikace k sedmdesátiletému výročí Nakladatelství Albatros (dříve SNDK). Kniha mapuje historii nakladatelství Albatros od roku 1949 po současnost, připomíná osobnosti s ním spojené, jednotlivé edice i slavné tituly. Je doplněna bohatým obrazovým materiálem včetně kompletní bibliografie edic Karavana, Jiskřičky a OKO.