Zapomenutý klíč ke štěstí - Jenkins, Sophie (Fortuna Libri, 2019)
Romantický příběh zachycuje život mladé spisovatelky, která po rozchodu s partnerem trpí autorským blokem. Lana je úspěšná spisovatelka, jejíž první kniha byla obrovským hitem. Bohužel jako inspiraci použila svůj vlastní život a teď, když je její život v troskách, nedokáže napsat dobrou knihu. V baru se seznámí s Jackem, který se rozhodne stát hrdinou její další knihy. Při bližším seznamování pak Lana zjistí, že se Jack stará o nevlastní matku Nancy, kdysi úspěšnou spisovatelku, která nyní trpí Alzheimerem. Lana nabídne svou pomoc a nastěhuje se k ní, aby Nancy nemusela do ústavu. Tyto dvě spisovatelky se postupně sžívají a stávají se z nich kamarádky i přes značný věkový rozdíl. Co se ale stane, až se vrátí Lanin bývalý přítel, cítí k němu Lana ještě něco nebo dá přednost Jackovi?