Má paní : nesmrtelný příběh Jindřicha VIII. a Anny Boleynové - Moreira, Veronika (Klokan (Alpress), 2019)
V historické próze české autorky ožívá tragický příběh anglického panovníka Jindřicha VIII. a jeho druhé manželky Anny Boleynové. Jindřich VIII. poznal Annu Boleynovou jako dvorní dámu své manželky, královny Kateřiny Aragonské. Od první chvíle začal usilovat o její přízeň a tomuto naléhání Anna jen obtížně odolávala. Jindřichův cit se postupně měnil jen v těžko zvládnutelnou vášeň, kvůli Anně byl ochoten obětovat vše, dokonce i rozvrátit katolickou církev. Nakonec se Jindřichovi a Anně podařilo překonat všechny překážky, které bránily legalizaci jejich vztahu. V té chvíli ovšem nikdo netušil, že toto zdánlivě pevné a harmonické pouto neodvratně spěje k tragickému vyvrcholení...