Modlitba za déšť - Jagielski, Wojciech, 1960- (Prokletí reportéři, 2018)
Kniha je popisem jedenácti cest autora do Afghánistánu, které podnikal od jara roku 1992 do podzimu roku 2001. V této souvislosti se odráží v textu jeho reflexe politického-společenského vývoje této země v devadesátých letech minulého století.