Pane Bůh, tady Anna - Fynn, 1919-1999 (Karmelitánské nakladatelství, 2018)
Dobrosrdečný mohutný mladík irského původu Fynn se při svých potulkách ulicemi londýnského East Endu setká se zanedbaným, evidentně týraným, ale velmi inteligentním a zajímavým pětiletým děvčátkem - Annou. Fynnova rodina se dívenky bez řečí ujme a získává tak výjimečnou, až andělskou malou osůbku, která zná nečekaně odpovědi na otázky sahající za hranice lidské existence až k samotnému Bohu. Nevinný, ale jádro postihující dětský pohled vedl Fynna k přeformulování vlastního vidění světa. Annin pohled je oproštěn od předem naformulovaných tezí, které tak často pro své posluchače mají připraveni různí učitelé života. Úvodní díl nábožensky orientované série povznášejících příběhů zasahuje čtenáře svou přímočarou lidskostí a láskou i odklonem od často škrobených kostelních "přednášek".