Z archivu Sherlocka Holmese - Doyle, Arthur Conan, 1859-1930 (Příběhy Sherlocka Holmese, 1999)
Knížka je autorovým definitivním rozloučením se slavnou literární postavou, která jeho dílo provázela téměř celých čtyřicet let. Čas jeho příběhům neubral na půvabu, vítězství dobra nad zlem, příjemná nekomplikovanost povah a obřadnost britského společenského života naopak vyvolávají i plastickou představu dávno zaniklé doby. Kb