Pražská defenestrace 23. května 1618 : (a co bylo dál...) - Kosatík, Pavel, 1962- (Universum (Knižní klub), 2018)
Při pražské defenestraci byli roku 1618 z oken pražského hradu vyhozeni královští místodržící, což zahájilo stavovské povstání a tím i třicetiletou válku. Příběh defenestrace, podaný způsobem, jaký v učebnicích nenajdete, vychází ke 400. výročí této historické události.