Černá ruka : epický souboj mezi brilantním detektivem a nejnebezpečnější tajnou organizací americké historie - Talty, Stephan (Knihy Omega (Dobrovský), 2018)
Chytlavý pravdivý příběh o vzniku mafie v Americe a brilantním, v Itálii narozeném detektivovi, který dal v sázku svůj život, aby ji zastavil. Je léto roku 1903 a vlna zločinu zasáhla nejprve New Yorku a pak celou zemi. Mezi americkou veřejností a Černou rukou stojí jediný muž: Joseph Petrosino. Italský Sherlock Holmes byl geniální detektiv a mistr převleků. Vzhledem k tomu, že zločiny byly čím dál tím víc bizarní a aktivity Černé ruky se rozšířily daleko za hranice New Yorku, Petrosino a policejní oddíl složený výhradně z Italů musel rychle jednat, protože antipřistěhovalecké nálady rychle sílily a hrozily přerůst v občanskou válku. Příběh s bohatou rezonancí v současnosti