Svět stromů : průvodce lesem, parkem, okrasnou zahradou - Rushforth, Keith (Granit, 2006)
Atlas nejčastěji se vyskytujích evropských listnatých a jehličnatých stromů. Snadné určování stromů planě rostoucích nebo vysazených v parcích a zahradách. Fotografie zobrazují celkový vzhled stromu a strukturu kůry. Kresby s popisem zachycují všechny znaky důležité pro určení druhu. Informace o původu a přírodním rozšíření, optimálním stanovišti apod.